Proiectul de alegere a primarilor in doua tururi, retrimis la comisie. ALDE a votat alaturi de Opozitie

Proiectul avea raport de respingere din partea comisiei de specialitate, iar la vot s-au inregistrat doar 158 de voturi pentru respingere, fata de 165 necesare.
Deputatul Varujan Vosganian a precizat ca ALDE este de acord cu proiectul, in timp ce liderul deputatilor PSD Daniel Suciu a spus ca social-democratii nu il sustin.
“Nu ne este frica pentru ca de fiecare data va batem la alegerilor locale de nu va vedeti, de fiecare data cand pierdeti incercati altceva. (…) Conform legii, astazi primarii se aleg intr-un singur tur. Nu vreti sa ne bateti in alegeri si sperati de fiecare data ca gasiti niste chichite sa va dati cate o sansa? Poporul alege la urne indiferent cum s-au organizat alegerile uninominal, pe lista, intr-un prim tur sau in doua tururi, PSD a castigat alegerile locale. Faceti la fel!”, le-a transmis Suciu deputatilor liberali.
Varujan Vosganian a aratat ca “”grupul ALDE a votat in corpore pentru alegerea primarilor in doua tururi””.
“”Am trei remarci de facut. In primul rand, as vrea sa precizez ca asta nu inseamna ca avem divergente cu colegii din PSD, in cadrul coalitiei sau ca dorim sa rupem coalitia. In programul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *