Proiectul de lege privind gratierea colectiva, din nou pe agenda senatorilor juristi. S-a DECIS prelungirea dezbaterii

UPDATE: Comisia juridica a decis, luni, sa solicite Biroului permanent al Senatului prelungirea termenului de dezbatere a proiectului Legii gratierii, intrucat termenul de adoptare tacita ar expira marti.
Propunerea a fost trimisa Biroului Permanent al Senatului.
Propunerea va fi supusa la vot in plenul Senatului. Senatorii PNL au propus anterior prelungirea termenului de adoptare, insa propunerea nu a fost supusa la vot.
Administratia Nationala a Penitenciarelor a prezentat miercurea trecuta Comisiei juridice din Senat o simulare privind numarul de detinuti care ar urma sa iasa din inchisoare, luand in calcul fiecare propunere facuta de institutiile consultate in vederea elaborarii legii.
Proiectul de lege pentru gratierea unor pedepse si a unor masuri educative privative de libertate a fost depus in Parlament la inceputul lunii februarie, fiind varianta ministrului Justitiei de la acea vreme, Florin Iordache. Proiectul de lege risca sa intre in adoptare tacita, termenul limita fiind 25 aprilie.?

Senatorii juristi au avut pana in prezent mai multe dezbateri, in comisie, pe marginea legii gratierii colectiver, fara sa se ajunga la o concluzie clara. In plus, noul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, este asteptat sa prezinte punctul de vedere al ministerului, pe marginea proiectului de lege, elaborat de predecesorul sau, Florin Iordache.
Traian Basescu a depus amendamente la Legea gratierii prin care se gratiaza pedepsele de sub 10 ani, inclusiv pentru terorism

Tudorel Toader cerea, pe 21 martie, senatorilor din Comisia juridica sa amane dezbaterea proiectului de lege privind gratierea, aratand ca se pregatesc si alte masuri complementare, menite sa rezolve problemele din sistemul penitenciar. El sustinea ca noul pachet legislativ va fi finalizat in cel mult trei saptamani.
Secretarul de stat in MJ Sofia Mariana Mot i-a informat saptamana trecuta pe senatori ca pachetul legislativ se afla in procedura avizarii. Ministrul Justitiei este asteptat marti, la ora 14,00, la Senat, pentru a prezenta pachetul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *