Proiectul de lege privind gratierea colectiva, din nou pe agenda senatorilor juristi

Proiectul de lege privind gratierea colectiva, din nou pe agenda senatorilor juristi. Potrivit dezbaterilor din cadrul comisiei, e posibila prelungirea termenului de adoptare a proiectului, in Senat, pentru a nu se ajunge la situatia in care legea trece tacit si ajunge in Camera Deputatilor, forul decizional, in varianta initiala trimisa de Guvern.

Proiectul de lege pentru gratierea unor pedepse si a unor masuri educative privative de libertate a fost depus in Parlament la inceputul lunii februarie, fiind varianta ministrului Justitiei de la acea vreme, Florin Iordache. Proiectul de lege risca sa intre in adoptare tacita, termenul limita fiind 25 aprilie.?

Senatorii juristi au avut pana in prezent mai multe dezbateri, in comisie, pe marginea legii gratierii colectiver, fara sa se ajunga la o concluzie clara. In plus, noul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, este asteptat sa prezinte punctul de vedere al ministerului, pe marginea proiectului de lege, elaborat de predecesorul sau, Florin Iordache.
Traian Basescu a depus amendamente la Legea gratierii prin care se gratiaza pedepsele de sub 10 ani, inclusiv pentru terorism

Tudorel Toader cerea, pe 21 martie, senatorilor din Comisia juridica sa amane dezbaterea proiectului de lege privind gratierea, aratand ca se pregatesc si alte masuri complementare, menite sa rezolve problemele din sistemul penitenciar. El sustinea ca noul pachet legislativ va fi finalizat in cel mult trei saptamani.
Secretarul de stat in MJ Sofia Mariana Mot i-a informat saptamana trecuta pe senatori ca pachetul legislativ se afla in procedura avizarii. Ministrul Justitiei este asteptat marti, la ora 14,00, la Senat, pentru a prezenta pachetul de legi de modificare a codurilor din justitie, inclusiv propunerile privind gratierea colectiva.
LEGEA GRATIERII. Cati …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *