Proiectul de lege privind statutul juridic al Casei Regale, la vot in Camera Deputatilor

Propunerea legislativa privind statutul juridic al Casei Regale a fost depusa in mai 2018 si a fost initiata de 35 de deputati si senatori din PSD si ALDE.?
Potrivit proiectului privind infiintarea institutiei pentru promovarea valorilor nationale “Regele Mihai I” “este organizata si functioneaza ca o autoritate administrativa autonoma, cu personalitate juridica, sub control parlamentar”. Institutia va avea sediul in Palatul Elisabeta din Bucuresti. Conducerea institutiei va fi asigurata de un director care poate fi “numit si revocat din functie de catre Parlament, la propunerea Custodelui Coroanei Romanei, cu votul majoritatii parlamentarilor prezenti”.
Cheltuielile institutiei vor fi facute din venituri proprii, dar si din bani alocati anual din bugetul de stat. Mai exact, institutia va primi anula, de la bugetul de stat, prin bugetul Senatului, o suma in lei, exchivalentul a 860.000 de euro. Institutia va avea maximum 20 de angajati care vor ocupa posturile prin concurs.

PROIECTUL privind infiintarea institutiei pentru promovarea valorilor nationale “Regele Mihai I” poate fi consultat AICI

Palatul Elisabeta este resedinta oficiala a Familiei Regale a Romaniei. ?Este locul in care se desfasoara majoritatea evenimentelor si intalnirilor publice ale membrilor Familiei Regale. Palatul a gazduit din 2001 pana in prezent sute de intalniri cu reprezentanti ai vietii politice, culturale, economice si academice romanesti dar si mondiale, zeci …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *