Proiectul de revizuire a Constitutiei a fost aprobat

de Sorina Ionasc Publicat la: 19.06.2013 11:04 Ultima actualizare: 19.06.2013 11:49

Mediafax_Foto-Andreea_Alexandru
Membrii Comisiei pentru revizuirea Constitutiei au aprobat proiectul de modificare a legii fundamentale, cu 17 voturi “pentru” si o abtinere, in persoana deputatului UDMR Mate Andras.?
“Exista in jurul acestui proiect de revizuire o discutie mediatica si ea va continua.?Apar foarte multe alienate si aritcole care intaresc principiile constitutionale.?In ansamblu se poate aprecia ca modificarile facute merg in sensul intaririi drepturilor si libertatilor cetateanului, intarirea caracterului democratic al puterilor statului.?Modificarile facute intaresc si principiul independentei justitiei, definesc mai bine separatia puterilor in stat. Acest proiect de revizuire nu va fi supus unei dezbateri publice, dar supus unui examen al Comisiei de la Venetia, al tuturor forururilor interne si externe”, a declarat presedintele Comisiei, Crin Antonescu.

Intrebat de ce s-a abtinut de la vot, udemeristul Mate Andras a explicat ca, in numele UDMR, acest proiect de revizuire nu poate fi aprobat din cauza amendamentelor ?maghiarilor respinse.
“M-am abtinut deoarce pentru UDMR nu poate fi acceptat existenta regiunilor, in forma aceasta, in Constitutie, iar celelalte amendamente referitoare la drepturile minoritatilor nationale cu importanta majora nu au fost adoptate”, a explicat Mate.
Pasul urmator consta in trimiterea proiectului de revizuire la Consiliul Legislativ, urmand ca documentul, alaturi de avizul primit, sa fie trimis la Curtea Constitutionala. CCR va transmite, in termen de zece …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *