Proiectul de suflet al lui Tudose, in pericol. In politica, orgoliile spulbera proiectele ambitioase

Se complica razboiul pentru reintregirea Brailei, condus de premier. Galatenii nu au de gand sa restituie cele 655 ha. Memorandumul aprobat de Guvern nu i-a impresionat pe alesii locali.
Noul razboi intre autoritatile din Braila si Galati, in care s-a implicat si Guvernul condus de liderul PSD Braila, Mihai Tudose, pare sa ia amploare, dar si sa ofere surprize. Miza noilor controverse este o suprafata de 655 de hectare din cele 1.000 pe care le-a primit in proprietate in 2002 pentru construirea Zonei Metropolitane Galati-Braila. Suprafata este situata pe malul drept al Siretului, in judetul Braila.
Prin HG 512/2002 cele 1.000 ha au fost transferate de Guvernul Nastase de la Agentia Domeniilor Statului (ADS) in domeniul public al municipiului Galati. Au fost scoase din circuitul agricol 47 ha, pe care au fost construite 15 blocuri ANL, ce formeaza cartierul a”Dimitrie Cantemir”, care are o adresa ciudata: municipiul Galati, judetul Braila.
Braila vrea a”restitutio in integrum”
Unirea Galatiului cu Braila, despartite de numai 15 km, a fost o idee a Regelui Carol I. Acum unificarea ar avea alte argumente economice decat prosperitatea de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *