Proiectul final al Legii preventiei, pregatit pentru oamenii de afaceri
Lista a fost redactata prin centralizarea propunerilor primite de la ministerele care au in subordine institutiile cu atributii de control(de exemplu Ministerul Muncii, Ministerul de Interne, Ministerul Educatiei, Ministerul Comunicatiilor, Ministerul Turismului, Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Apelor, Ministerul Finantelor etc.)
Firma va beneficia de aceasta facilitate o singura data in termen de 3 ani de la data avertismentului. In termen de maximum 5 zile lucratoare de la data expirarii termenului de remediere, inspectorul are obligatia sa reia controlul. Procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei incheiat cu incalcarea dispozitiilor acestei legi va fi nul de drept.
LEGEA preventiei
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Art. 1. – Scopul prezentei legi este de a reglementa o serie de instrumente care sa asigure prevenirea savarsirii de contraventii de catre persoanele/entitatile care desfasoara activitate economica, precum si prevenirea savarsirii de contraventii de catre institutiile publice si institutiile publice locale, astfel cum acestea sunt definite conform art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv, conform art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare.
Citeste mai mult pe profit.ro
Citeste si Guvernul va introduce si autoritatile publice locale in legea preventiei, pe langa firmele …