Propaganda: dupa ce s-a opus ideii, PSD se lauda cu dublarea alocatiilor

Desi s-au opus din rasputeri tuturor initiativelor de majorare a alocatiilor pentru copii, social-democratii s-au repezit sa-si aroge, in frunte cu premierul Ponta, meritul dublarii acestora. Legea privind cresterea alocatiilor a fost promulgata, ieri, de presedintele Klaus Iohannis.
Legea prin care alocatia ajunge la 84 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, respectiv la 200 lei pentru copiii cu handicap, cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, a plecat spre Monitorul Oficial, ca urmare a promulgarii de catre seful statului. Pentru a se aplica efectiv mai este nevoie de emiterea unor norme de aplicare, dar si de o rectificare bugetara, astfel incat majorarea sa fie operata de la 1 iulie.
Potrivit premierului Ponta, impactul bugetar al dublarii alocatiilor ar fi de 900 milioane lei pentru anul in curs si de 1,8 miliarde lei pe an in continuare.
Firea: “Ne tinem de cuvant!a”
Nici nu a apucat sa se usuce cerneala prezidentiala pe decretul de promulgare a legii privind alocatiile, ca social-democratii s-au repezit sa-si aroge, prin declaratii de presa si pe retelele de socializare, meritul majorarii alocatiilor.
“Actualul Guvern este singurul in timpul caruia TVA a scazut si alocatiile s-au dublat!a”, a declarat, de exemplu, senatorul PSD de Ilfov Gabriela Firea. Potrivit acesteia, majorarea alocatiilor pentru copii ar fi un efect al rezultatelor economice “ale guvernarii Pontaa”, inclusiv al cresterii “constantea” a PIB in ultimii trei ani. “Ne tinem de cuvant!a”, si-a incheiat Firea declaratia de presa.
La randul sau, pe conturile de Facebook si Twitter, premierul Victor Ponta s-a grabit sa induca ideea, printr-o serie de mesaje, ca Executivul ar fi cel care a majorat alocatiile. “Copiii merita mai mult! De la 1 iunie, toate alocatiile se dubleaza!a” este primul mesaj al lui Ponta, pentru ca la circa doua ore distanta sa scrie: “Azi – zi importanta: TVA redusa si alocatii duble!a”. Premierul a precizat si ca exista fondurile necesare pentru a incepe plata alocatiilor majorate.
Mesajele de Ziua Copilului nu sunt, de altfel, primele prin care Ponta isi aroga un merit in dublarea alocatiilor pentru copii. Saptamana trecuta, la inceputul sedintei de Guvern, premierul a spus: “Dublam alocatiile, reducem TVA si singurul nemultumit este domnul Teodorovici (ministrul de Finante – n.r.)a”.
Realitatea arata insa cu totul?altfel: ministrii si parlamentarii PSD s-au opus constant oricarei incercari de majorare a alocatiilor. Pe 20 mai, cand opozitia a reusit sa impuna amendamentul referitor la dublarea alocatiilor, deputatii social-democrati au votat masiv contra raportului care continea modificarea (71 voturi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *