Propunerea legislativa de revizuire a Constitutiei, in sensul redefinirii familiei, la votul final din Senat

a”Familia se intemeiaza pe casatoria liber consitita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”, se arata in propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constitutia Romaniei.
De asemenea, o alta modificare introduce la acelasi articol un nou articol II, cu urmatorul text: “Revizuirea Constitutiei se supune aprobarii prin referendum, organizat potrivit dispozitiilor art. 151 alin. (3) din Consitutia Romaniei, republicata”.
Referendumul privind redefinirea familiei in Constitutie va avea loc in 7 octombrie, a anuntat, in 1 septembrie, liderul PSD, Liviu Dragnea. “In primul rand, am dat un vot in Comitetul Executiv de sustinere a acestui obiectiv si am stabilit care sa fie data la care sa aiba loc referendum si s-a stabilit pentru 7 octombrie”, a declarat Liviu Dragnea?la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD.?
Liderul PNL, Ludovic Orban, declara, in 2 septembrie, ca, desi partidul sustine referendumul pentru redefinirea notiunii de casatorie in Constitutie, nu va impune membrilor cum sa voteze, pentru ca fiecare “se va pozitiona in functie de cum ii dicteaza constiinta”.
La randul sau, liderul UDMR, Kelemen Hunor, spunea ca nu crede ca referendumul pentru redefinirea familiei va avea loc pe 7 octombrie, pentru ca nu se poate discuta despre referendum atat timp cat Guvernul nu a adoptat o Hotarare in acest sens.
Camera Deputatilor a adoptat, in mai 2017, initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie, si nu intre soti, asa cum este in prezent.
Coalitia pentru Familie a strans trei milioane de semnaturi, pe care le-a depus la Senat alaturi de propunerea de revizuire a Constitutiei privind definitia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se refera la definitia familiei. In actuala forma, acesta prevede ca “familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti”, insa semnatarii initiativei vor ca definitia sa fie schimbata pentru a bloca orice posibilitate a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex.?
Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *