Protest de amploare in Germania fata de inchiderea fabricii Nokia

Protest de amploare in Germania fata de inchiderea fabricii Nokia

Zeci de mii de persoane protesteaza marti la Bochum, in vestul Germaniei, fata de decizia companiei finlandeze Nokia de a inchide o fabrica, incident care a provocat un adevarat soc in aceasta tara.

In jur de 15.000 de persoane au participat la protest, au precizat surse din cadrul politiei si sindicatelor, dupa ce initial acestea anuntasera participarea a 20.000 de demonstranti.

“Cel putin 20.000” de persoane participa la manifestatie, declarasera anterior surse din cadrul politiei.

Sindicatul companiei IG Metall prevazuse o mobilizare de o asemenea amploare.

Mesaje precum “Bochum: Nokia trebuie sa ramana” sau “Bochum se apara” puteau fi citite pe mai multe pancarte.

Presedintele companiei IG Metall, Berthold Huber, a sugerat conducerii Nokia sa revina asupra deciziei. “Cer conducerii sa ne prezinte un plan care sa ofere un viitor salariatilor si regiunii”, a spus el in cadrul manifestatiei. Acesta a promis sa organizeze o rezistenta in cazul in care Nokia s-ar arata inflexibila in decizia sa.

Apelurile la boicot asupra telefoanelor Nokia au luat amploare chiar si in randul clasei politice din Germania.

Cancelarul german Angela Merkel a discutat deja luni cu directorul Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, a anuntat aceasta la postul de radio NDR Info. “I-am spus foarte clar ca mi se pare de neinteles acest anunt si tot ceea ce are legatura cu acesta”, a declarat Merkel.

Aceasta a explicat ca intelege apelurile la boicot asupra telefoanelor Nokia lansate in Germania, chiar in randul ministrilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *