Protest urias la Bruxelles impotriva austeritatii

Manifestantii, veniti din toata Europa, cu o multime imensa de steaguri rosii, s-au strans nu departe de cladirile in care se afla institutiile europene.
“”Mesajul nostru este simplu, dar este un mesaj pe care responsabilii europeni nu vor sa-l auda. Mesajul nostru este ca politicile lor de raspuns la criza financiara nu sunt suficiente si, in realitate, au agravat criza economica si sociala. Mesajul nostru este ca politicile de austeritate nu functioneaza””, a explicat secretarul general al CES, Bernadette Segol.
Obiectivul actiunii sindicale este de “”a oferi o noua cale Europei, fara austeritate, dar cu investitii puternice, pentru o crestere durabila si locuri de munca de calitate””, a declarat la randul sau Emanuela Bonacina, purtatoare de cuvant a CES, care doreste sa faca apel la cetateni sa-i voteze “”pe candidatii care vor schimba modul cum este condusa Uniunea Europeana””.
Potrivit sindicatelor europene, peste 26 milioane de europeni nu au un loc de munca, numarul somerilor fiind mai mare cu 10 milioane decat in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *