Proteste impotriva cip-urilor din acte: „Nu vrem pasapoartele spre iad!”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Peste o suta de oameni s-au strans pe Dealul Mitropoliei ca sa le convinga pe autoritati sa nu ne mai faca pasapoarte biometrice. Aduc cu ele Apocalipsa, iar codurile de bare sunt instrumentele diavolului, au tot explicat protestatarii.

Totul dupa ce, la mijlocul lunii trecute, staretul manastirii Petru Voda din Neamt scria pe internet ca pasapoartele fac parte dintr-un plan demonic.

Calugari ai Manastirii Petru Voda din Neamt, dar si sustinatori ai cauzei veniti din toata tara s-au strans pe Dealul Mitropoliei la un miting ce a durat doua ore.

Primele pasapoarte biometrice au fost deja eliberate in judetul Ilfov si contin un cip in care sunt stocate toate datele de identificare a detinatorului. Protestatarii sustin ca introducerea lor este de fapt semnul apocalipsei.

Protestatarii vor continua mitingurile pentru ca, sustin ei, nu vor sa se identifice cu cifra cu ajutorul careia se citesc codurile de bare de pe pasapoarte: 666.

Noul tip de pasaport, valabil 5 ani, contine 50 de elemente de securitate si se adauga pe lista conditiilor pe care Romania trebuie sa le indeplineasca pentru aderarea la spatiul Schengen, in 2011.

Si reprezentantii Patriarhiei au declarat ca doresc sa stie daca datele cuprinse in aceste documente nu aduc cumva atingere libertatii si demnitatii persoanelor.

spot_imgspot_img