Proteste la Penitenciarul din Iasi. Conducerea inchisorii negociaza cu detinutii

UPDATE 14.23:?Mai multe rude ale detinutilor s-au adunat, marti, in fata Penitenciarului din Iasi, in semn de solidaritate cu protestatarii, informeaza News.ro.
Potrivit sursei citate, conducerea inchisorii poarta negocieri cu detinutii.
UPDATE 13.19: Avocatul Poporului s-a autosezisat din oficiu si va efectua o ancheta la Penitenciarul din Iasi, informeaza Agerpres.
Potrivit unui comunicat de presa, ancheta este realizata de catre reprezentantii Domeniului pentru prevenirea torturii – Centrul Zonal Bacau si ai Biroului Teritorial Iasi al Avocatului Poporului.?
Totodata, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, face un apel la detinutii aflati in Penitenciarul Iasi sa inceteze protestele si sa poarte un dialog normal si legal cu reprezentantii autoritatilor.?UPDATE 12.14: Protestele detinutilor de la Penitenciarul din Iasi contina si marti, potrivit Agepres.
“Marti, 12 iulie 2016, in jurul orei 09,00, parte din detinutii aflati la curtea de plimbare au reluat protestele din seara zilei precedente, exprimandu-si verbal nemultumiri legate de conditiile de detentie si conducerea unitatii. Ulterior, a fost incendiata o camera de detentie, iar angajatii au intervenit imediat pentru evacuarea detinutilor cazati la camera respectiva, fara a fi necesara evacuarea intregii sectii”, se arata intr-un comunicat al Penitenciarului Iasi.?Reprezentantii penitenciarului sustin ca, pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative si pentru restabilirea ordinii, personalul aflat in serviciu a actionat si va interveni gradual, in functie de comportamentul manifestat de detinuti,?cu respectarea tuturor prevederilor legale.?Totodata, a fost alarmat intregul personal, iar la acest moment …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *