PSA catre GM:”Vrem banii inapoi”

Grupul francez PSA (Peugeot-Citroen)?a cumparat, in aceasta vara, marca Opel?de la proprietarul General Motors. Acum, francezii vor cel putin 600 de milioane de euro inapoi de la americani, pentru ca au constatat ca masinile Opel nu respecta normele de poluare europene.
Grupul PSA Peugeot-Citroen a achizitionat in acest an marca?Opel?de la General Motors pentru 1.3 miliarde de euro, insa oficialii producatorului francez se lovesc acum de primele probleme.
Dupa ce au analizat strategia anterioara a celor de la Opel, cei de la Peugeot-Citroen si-au dat seama ca trebuie sa faca investitii majore pentru ca brandul german sa respecte normele de emisii care vor intra in vigoare in Europa in 2021, intrucat in caz contrar risca amenzi majore.
In acest context, Grupul PSA considera ca trebuie sa primeasca despagubiri de la General Motors in valoare de 600 – 800 de milioane de euro, adica circa jumatate din suma totala platita la achizitie.
Potrivit unor surse neoficiale citate de agentia de presa Reuters, oficialii General Motors au fost informati despre aceste aspecte, insa Grupul PSA nu a facut inca niciun pas legal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *