PSD ameninta cu motiunea “Cascavalul”

PSD ameninta cu motiunea "Cascavalul"

Nervozitatea social-democratilor vine de la faptul ca guvernul Tariceanu nu a dat primarilor PSD banii promisi la negocieri. Titus Corlatean, secretarul general al PSD, a dat ieri guvernului doar cateva saptamani ca sa efectueze rectificarea bugetara si sa livreze fondurile pentru comunitatile locale.

?Daca guvernul nu se va misca rapid in urmatoarele saptamani prin rectificarile bugetare care urmeaza, va spun foarte clar ca PSD nu mai are niciun motiv sa tina in viata acest guvern. Voi propune conducerii PSD sa ne gandim foarte serios la depunerea unei motiuni de cenzura in luna septembrie?, a anuntat Corlatean. O alta conditie pusa de PSD a fost aceea ca guvernul sa inceteze cu ?presiunile, controalele abuzive si santajul asupra reprezentantilor PSD din administratia locala?.

Corlatean a reprosat guvernului ca de doi ani si jumatate fondurile pentru comunitatile locale sunt impartiti discriminatoriu doar catre primarii PNL si PD, in timp ce alesii locali ai PSD au parte doar de hartuieli, controale, amenzi si presiuni.

?In 2006, 78% din sumele alocate comunitatilor locale prin hotarari de guvern s-au dus catre primarii PNL si PD?, sustine Corlatean. Secretarul general al PSD a acuzat de asemenea si perpetuarea ?concubinajului PNL-PD?.?Cerem ca acest concubinaj sa fie asumat public, transparent sau PD sa plece total din conducerea serviciilor deconcentrate unde detine aproximativ 1.500 de posturi?, a spus Corlatean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *