PSD il acuza pe Iohannis ca doreste sa blocheze activitatea parlamentului si deciziile CCR: Nu se comporta ca un mediator

“Din pacate, presedintele Romaniei doreste sa blocheze activitatea Parlamentului si a CCR. Este vorba despre decizii ale CCR care raman neaplicate si de legi ale Parlamentului care vor ramane din pacate neadoptate. Presedintele contesta procesul parlamentar si demersul coalitiei de guvernare privind reforma justitiei. Presedintele nu este interesat din pacate sa se comporte ca un mediator, ci de mentinerea acestei situatii care din pacate de asemenea a condus de-a lungul timpului la mai multe abuzuri demonstrate din plin din pacate si in spatiul public. Presedintele nu a indicat niciun articol, paragraf, nimic din continutul celor trei legi care sa incalce intr-un fel sau altul principiile, rigorile statului de drept”, a spus Robert Cazanciuc intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.
Senatorul PSD sustine ca prin respingerea acestor legi, presedintele vrea sa aiba control politic asupra numirii magistratilor.
“Respingand acest pachet de legi ale justitiei presedintele doreste ca magistratii sa fie in continuare colaboratori ai serviciilor secrete, vrea ca procurorii sa poata exercita in continuare presiuni asupra judecatorilor si vrea in continuare ca acelasi om sa numeasca si procurorii si presedintele Inaltei Curti, adica sa aiba control politic asupra numirii magistratilor”, a mai spus Robert Cazanciuc.
Fostul ministru al Justitiei mai spune ca toate actiunile din ultima perioada a presedintelui Iohannis au legatura cu Campania electorala pentru a obtine un al doilea mandat.
“Toata opera politica a presedintelui Romaniei se restrange la cuvantul “penal”. Cand nu are nimic de spus, presedintele aduce pe tapet acelasi discurs aproape obsesiv, cuvintele “penal”, “anticoruptie” si legile justitiei fiind singurul proiect politic in anul Centenar al presedintelui Romaniei. E limpede ca aceasta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *