PSD schimba tactica: Corina Cretu, Cavaler al ordinului, ii cere lui Basescu sa-i ia lui Tokes “Steaua Romaniei”

de Anca SIMINA Publicat la: 29.08.2013 13:32 Ultima actualizare: 29.08.2013 13:48

Dupa ce Presedintia i-a respins lui Victor Ponta cererea de a-i retrage decoratia lui Tokes Laszlo dupa ultimele iesiri publice catalogate drept anti-romanesti, PSD a schimbat tactica. Aceeasi solicitare a fost reformulata de europarlamentarul Corina Cretu, membra a ordinului “Steaua Romaniei” din 2002, cand a fost decorata de presedintele Ion Iliescu, caruia i-a fost consilier, cu gradul de Cavaler “pentru competenta, loialitatea si profesionalismul dovedite in promovarea si afirmarea intereselor tarii”.
Intr-o scrisoare adresata Consiliului de Onoare al Ordinului, Corina Cretu sustine ca “este inadmisibil ca un detinator al Ordinului National “Steaua Romaniei” – in grad de Cavaler sa conteste public, printr-o serie de aprecieri si actiuni, caracterul de stat national, unitar si indivizibil al Romaniei”.

Pentru a-si justifica cererea de retragere a decoratiei primite de Tokes de la Traian Basescu in 2009, Cretu invoca “fapte dezonorante si contrare Articolului 1 din Constitutia Romaniei, care au adus prejudicii Romaniei ca stat, precum si tuturor cetatenilor romani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *