PSD si PD negociaza „guvernul de larga concentratie” al lui Basescu

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Potrivit unor surse democrate, discutiile PD-PSD au avut ieri caracterul unor negocieri, in conditiile in care s-ar fi discutat lucruri concrete: cine va propune premierul si cine ce ministere va lua.

Sursele citate spun ca PD vrea postul de prim-ministru si cele mai importante trei ministere, Economia, Justitia si Internele, fiind insa de acord ca PSD sa aiba cele mai multe ministere, ca expresie a ponderii acestui partid in Parlament. Pesedistii vorbesc insa de discutii, nu de negocieri.

?Am vorbit cu Emil Boc de motiune, de una, de alta?, ne-a spus presedintele PSD, Mircea Geoana, precizand ca dialogul sau cu liderul democratilor ar fi avut loc intamplator, in timpul ceremoniei de intronizare a noului Patriarh.

Geoana a mai spus ca discutiile nu au fost foarte aplicate, dar el crede ca ideea guvernului de uniune nationala ?pare mai realista decat celelalte?. Totodata, Geoana ne-a facut si o corectare de terminologie: ?Nu e vorba de un guvern de uniune nationala, caci nu va intra toata lumea, ci de o formula mai larga, de concentrare mai larga?.

Şi Ioan Rus, liderul Grupului de la Cluj, a carui inclinatie catre colaborarea cu PD este binecunoscuta, vorbeste doar de ?contacte personale? cu unii sefi de la PD, nu de negocieri ?structurate?. Rus vorbeste aceeasi limba cu democratul Vasile Blaga, acesta declarand ca daca nu se poate reconstrui Alianta D.A., guvernul de uniune nationala este o solutie din ce in ce mai probabila, iar negocierile se vor purta cu toate partidele.

Liberalii au anuntat ca, daca Guvernul Tariceanu pica, ei nu vor intra in nicio alta combinatie, preferand opozitia. Alti lideri din PSD ne-au declarat ca discutiile PD-PSD referitoare la guvernul de uniune nationala sunt ?deja consistente?.

spot_imgspot_img