PSD, UNPR si PC au incheiat protocolul aliantei electorale USD

de Alina Novaceanu – Mediafax Publicat la: 10.02.2014 16:37 Ultima actualizare: 10.02.2014 16:38

Presedintii PSD, UNPR si PC au semnat, luni, protocolul pentru constituirea aliantei electorale Uniunea Social-Democrata (USD), pentru alegerile europarlamentare, la eveniment fiind prezent si primarul Capitalei, Sorin Oprescu.
La ceremonie au fost prezenti si primarii de sector Cristian Popescu Piedone si Neculai Ontanu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca aceasta aliata electorala este formata din trei din cele patru partide din USL si are doua din cele trei litere ale USL, dar isi propune sa aiba suta la suta din mesajele cu care USL a castigat alegerile.
“Imi place foarte mult atunci cand reusim sa fim uniti. Precizez ca avem o alianta electorala formata din trei din cele patru partide din USL, are doua din cele trei litere ale USL, dar isi propune sa aiba suta la suta din mesajele si promisiunile cu care ne-am prezentat in alegeri”, a afirmat Ponta, dupa semnarea protocolului.
El a aratat ca USD trebuie sa reprezinte nu doar o alianta electorala, ci si strangerea randurilor.
Ponta a spus ca este foarte mandru ca a reusit sa aduca inapoi toti oamenii de valoare, enumerandu-I pe Cristian Popescu Piedone, Daniel Constantin si Neculai Ontanu.
Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a spus ca USD are cei mai buni candidati pentru PE, iar decizia candidaturilor comune este “naturala”.
“Consider ca noi impartasim aceleasi valori si principii”, a afirmat Oprea, aratand ca USD este parte a USL.
“Avem puterea de a oferi Parlamentului si Parlamentului European solutii de stanga. O Europa pentru romani si Romania”, a adaugat Oprea.
La randul sau, presedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat ca acest moment politic important marcheaza nu doar inceputul campaniei electorale, ci si schimbarea modului in care interesul Romaniei este reprezentat in PE.
“Avem capacitatea sa aparam interesele Romaniei in Europa cu mai multa fermitate”, a mai spus Constantin.
El a nominalizat mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *