PSP, extinsa cu VoIP, GPS si video-on-demand

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sony a anuntat noi functionalitati ce vor fi incluse in consola sa portabila de jocuri, PSP: messaging, VoIP, GPS si download video.

Sony a dezvaluit la Games Convention in Leipzig noi aplicatii pentru consola portabila de jocuri PSP (PlayStation Portable), care exploateaza capabilitatile Wi-Fi ale acesteia si arata potentialul consolei de a deveni un device de conectare la internet.

Prima dintre acestea este numita Go!Messenger, o aplicatie de instant messaging ce permite utilizatorilor PSP sa comunice cu alti posesori ai unei astfel de console. Cand la PSP se ataseaza si un headset, se pot realiza si conexiuni de voce. In plus, prin atasarea camerei digitale Go!Cam, se pot realiza si apeluri video.

Aplicatia Go!Explore va adauga capabilitati GPS consolei PSP, prin intermediul unui device ce incorporeaza un receiver GPS si software de procesare a informatiilor furnizate de acesta. Aplicatia va veni cu o serie de harti pe discuri UMD, iar utilizatorii vor avea parte de toate functionalitatile standard pentru un receiver GPS, precum gasirea de locatii sau calcularea si memorarea de rute.

In fine, o a treia aplicatie va fi un serviciu de download video ce va permite utilizatorilor sa primeasca content video direct pe PSP-uri, sau pe un PC, de unde poate fi transferat apoi pe PSP. Acest serviciu va fi disponibil deocamdata doar in Marea Britanie si Irlanda, printr-un parteneriat cu British Sky Broadcasting.

Go!Explore si Go!Messenger vor fi disponibile in Europa si cateva tari asiatice incepand din 2008.

spot_imgspot_img