Pugilistul clujean acuzat ca a batut “la misto” mai multe persoane pe strada a fost arestat preventiv

de Departamentul Corespondenti Publicat la: 27.05.2014 23:39 Ultima actualizare: 27.05.2014 23:40

Pugilistul clujean Alexandru Macingo, in varsta de 16 ani, acuzat ca alaturi de cinci tineri a agresat mai multe persoane pe strada, a fost arestat preventiv marti dupa-amiaza, dupa ce Judecatoria Cluj-Napoca a decis inlocuirea controlului judiciar fiindca adolescentul nu a respectat masurile impuse

Potrivit purtatorului de cuvant al Judecatoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, judecatorii au dispus arestarea preventiva a tanarului pentru 30 de zile, la cererea procurorului care instrumenteaza cazul lui Macingo, transmite corespondentul MEDIAFAX.
“Instanta a dispus inlocuirea cercetarii sub control judiciar cu masura cercetarii in stare de arest preventiv pentru ca s-a constatat ca inculpatul nu a respectat masurile impuse pe durata controlului judiciar”, a precizat judecatorul Lucian Marian.

Pugilistul Alexandru Macingo, in varsta de 16 ani, este cercetat penal pentru agresiune, alaturi de alti cinci tineri. Potrivit legii, pe durata controlului judiciar, impus la inceputul lunii aprilie 2014, tanarul nu avea voie sa se intalneaca cu martorii din dosar si cu ceilalti inculpati si nu putea participa la evenimente publice, procurorul solicitand arestarea sa preventiva dupa ce a constatat ca inculpatul a incalcat o parte din dispozitiile anchetatorilor.
Alexandru Macingo era inscris la Clubul Sportiv “Vointa” din Cluj-Napoca si, potrivit antrenorului sau Iosif Hertz, in saptamana in care anchetatorii au inceput cercetarea penala pe numele sau Macingo ar fi trebuit sa participe la Campionatele Nationale de Box, unde era unul dintre favoritii la titlul de campion national.
Antrenoul de box Iosif Hertz a explicat ca tanarul nu a mai fost la antrenamente de la inceputul lunii aprilie, cand Federatia Romana de Box a luat decizia sa suspende activitatea sportiva a lui Alexandru Macingo.
“Nu stiam ca a fost arestat preventiv, stiam doar ca este cercetat sub control judiciar. Nu a mai venit nici la sala, pentru ca, de cand Federatia Romana de Box l-a suspendat, noi am luat decizia sa nu ii mai permitem sa vina nici la antrenamente”, a spus Iosif Hertz.
Antrenorul a mai spus ca a incercat sa ia legatura cu fostul sau elev si cu familia acestuia, in ultimele saptamani, insa fara succes.
“Cu mine, Macingo nu a mai vrut sa vorbeasca, spunea ca ii este rusine de mine. Raspundea la telefon, dar cand auzea ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *