Pulbere, gel sau tablete: Care detergent de spalat vase curata cel mai bine?

Pulbere, gel sau tablete: Care detergent de spalat vase curata cel mai bine?

Nu știi daca pulberea, lichidul sau tabletele ofera cea mai buna performanța de curațare in mașini de spalat vase? Nu ești singurul.
Pana la sfarșitul anului 2015, 70% din vanzarile de detergenți pentru mașini de spalat vase erau in forma de tablete sau sticle cu lichid, conform unui studiu derulat de companie Nielsen. Detergenții tip gel au reprezentat doar 20% din vanzari, in timp ce detergentul pulbere a scazut la doar 10%.
Unul dintre acești detergenți are in mod un clar o performanța slaba, dar poate ca nu este cel pe care il crezi.
Iata ce se intampla: Cele doua ingrediente active principale din detergenții pentru mașini de spalat vase sunt inalbitorul și enzimele. Inalbitorul scoate pete cum ar fi cafea și ceai, in timp ce enzimele mananca proteinele și solidele. Ambele sunt componente importante și le vei gasi in detergenții de tip pudra și tablete. Dar enzimele și inalbitorul nu pot sa se joace impreuna in produsele de tip gel deoarece majoritatea inalbitorilor, sub forma lichida, vor ucide enzimele.
Consumatorii au in minte ca pulberea nu se dizolva, ceea ce a dus la a tinde catre geluri. Dar, dintre cei doi agenți – inalbitori și enzime -, detergenții lichizi nu pot avea decat unul sau altul. Așadar, nu vei scapa de petele de amidon cu inalbitor.
Insa, in timp ce consumatorii se indepartau intr-un ritm constant de la detergenții sub forma de pulbere, mai ales dupa introducerea tabletelor la mijlocul anilor 1990, mulți nu au renunțat la dragostea lor pentru detergenți cu gel.
Consumatorii, insa, nu cunosc in general faptul ca gelurile nu ofera același cocktail de curațare ca pudra și tabletele. Detergentul de tip pulbere este o opțiune perfect potrivita pentru mașini de spalat vase atunci cand este depozitat și folosit corespunzator.
Unul dintre motivele pentru care pulberea și pierdut din stralucire este obișnuința de depozitare in condiții nepotrivite. Detergenții de tip pulbere se activeaza cu apa, așa ca odata ce o cutie se umezește, toate curațenia se intampla in cutie. Și unde depoziteaza majoritatea dintre noi detergenții de tip pulbere pentru mașini de spalat vase? Sub chiuveta, o zona care se uda din cand in cand.
Intre timp, cel mai mare argument impotriva tabletelor este ca acestea sunt mai scumpe decat detergenții de tip pulbere, aproape dublu. Dar factorul de confort este o victorie clara. Nu numai ca sunt mai puțin murdare și mai puțin complicate, dar adesea ocupa mai puțin spațiu pe rafturi.
Drept concluzie, este clar ca tabletele ofera cea mai convenabila combinație intre putere de curațare, confort și fiabilitate ca detergent pentru mașini de spalat vase, atata timp cat nu te deranjeaza sa platești puțin mai mult. Pulberea este o a doua alegere buna (și ieftina), in timp ce gelurile ar trebui sa fie ultima ta soluție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *