Purtatorul de cuvant al BNR: Bancile din Romania nu vor fi afectate de nicio decizie a Atenei

Purtatorul de cuvant al BNR: Bancile din Romania nu vor fi afectate de nicio decizie a Atenei

Purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, a dat asigurari, duminica, la un post de televiziune, ca bancile grecesti din Romania nu vor fi afectate de nicio decizie ce va fi luata de Atena, in legatura cu sistemul bancar din Grecia, deoarece sunt persoane juridice romane si se supun legislatiei romanesti si supravegherii BNR.

“Orice masura pe care o va lua Atena in legatura cu sistemul bancar de acolo nu afecteaza in niciun fel bancile din Romania. Bancile din Romania, chiar daca au capital grecesc, sunt persoane juridice romane, se supun legislatiei romanesti si supravegherii Bancii Nationale si, de aceea, orice decizie de acolo nu are efect asupra lor”, a explicat Dan Suciu.
In acest sens, purtatorul de cuvant al BNR a subliniat ca nu exista niciun motiv de ingrijorare in privinta acestor banci, care se spun legislatiei romanesti ce prevede garantarea tuturor depozitelor in cuantumul sumei de 100.000 de euro.
“Nu vorbim despre banci grecesti ci vorbim despre banci romanesti care au avut la un moment dat capital de fondare grecesc. Ele se supun legislatiei romanesti, o legislatie care prevede garantarea tuturor depozitelor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *