Putin ameninta: Romania si Polonia se afla in raza de actiune a rachetelor ruse. Cum raspunde MAE

UPDATE 14.12:?Ministerul Afacerilor Externe si-a exprimat, sambata, surprinderea cu privire la pozitia presedintelui rus Vladimir Putin in ceea ce priveste?sistemul de aparare antiracheta din Romania.
“Aceasta pozitie releva o ignorare a situatiei reale pe care atat Romania, cat si Aliatii sai au explicat-o in repetate randuri in ceea ce priveste caracterul pur defensiv al sistemului de aparare antiracheta. Ar putea fi, totodata, interpretata ca o amenintare la adresa securitatii regionale. Reamintim si cu aceasta ocazie ca prevederile Acordului bilateral dintre Romania si SUA in domeniul apararii antiracheta reglementeaza cu strictete caracterul defensiv al sistemului de la Deveselu si conformitatea acestuia cu prevederile Cartei ONU. MAE reitereaza ca acest sistem nu este indreptat impotriva Federatiei Ruse sau a altui stat”, precizeaza MAE intr-un comunicat de presa.
Totodata, Ministerul de Externe atrage atentia ca “distorsionarea repetata a acestor realitati nu face decat sa mentina o atmosfera tensionata, in contradictie cu spiritul de deschidere manifestat de Romania si Aliatii sai pe tema apararii antiracheta”.
“In plus, este surprinzatoare plasarea acestui subiect in cadrul regional de securitate, in conditiile in care, sunt binecunoscute cauzele evolutiilor preocupante din ultimii ani in materie de securitate regionala”, transmite MAE:
?
————
Presedintele rus Vladimir Putin a amenintat, vineri, ca?Romania si Polonia s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor ruse, intrucat gazduiesc elemente ale scutului antiracheta american, pe care Moscova il considera o amenintare,?potrivit Reuters, citat de Agerpres.
Vladimir Putin a facut vineri cele mai dure declaratii la adresa scutul american, atragand atentia ca Moscova a afirmat in repetate randuri ca va lua masuri de retorsiune, insa Washingtonul si aliatii sai au ignorat avertismentele.?
In cursul lunii mai, armata americana – care sustine ca scutul antiracheta este necesar pentru apararea impotriva Iranului, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *