Racheta trasa in Mediterana “nu are nimic a face” cu Siria, afirma Pentagonul

“Acest test nu are nimic a face cu examinarea de catre Statele Unite a unei actiuni militare menite sa raspunda atacului chimic comis in Siria”, a declarat el, citat intr-un comunicat.
Marti “dimineata, Departamentul american al Apararii a furnizat o asistenta tehnica si o sustinere Agentiei israeliene antiracheta pentru un zbor de testare a unei rachete-tinta Sparrow in spatiul aerian al Mediteranei”, a precizat purtatorul de cuvant. Acest test a fost, potrivit lui Little, planificat “de mult timp”, cu scopul de a evalua capacitatea sistemului israelian Arrow de a detecta, urmari si schimba informatii cu privire la o “amenintare simulata impotriva Israelului”, a adaugat el.
Ministerul rus al Apararii, care a trimis mai multe nave in Mediterana, in ultimele zile, cu scopul de a supraveghea pregatirile operatiunii militare impotriva regimului lui Bashar al-Assad, a anuntat marti dimineata ca a detectat lansarea a doua rachete balistice trase “dinspre partea centrala a Mediteranei catre coasta de est”.
Ministerul israelian al Apararii a recunoscut, ulterior, ca tras in coordonare cu armata americana o racheta de tip Anchor, denumirea israeliana pentru Sparrow. “Este vorba despre primul tir de testare a acestei versiuni de racheta, care a fost efectuat (…) in spatiul aerian al Mediteranei. Toate elementele sistemului au functionat conform configuratiei operationale”, a precizat ministerul intr-un comunicat.
Acest test este efectuat in contextul in care Israelul a anuntat saptamana trecuta mobilizarea sistemului de interceptare antiracheta la Tel Aviv, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *