Raed Arafat ar putea pleca din tara: E posibil sa-mi gasesc de lucru in alte parti.

Medicul Raed Arafat, a spus marti, dupa demisia din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, ca nu exclude posibilitatea de a pleca sa lucreze in strainatate. “E posibil ca eu si nu numai eu sa ne gasim de lucru prin alte parti”, a spus Arafat la realitatea TV, referindu-se si la alti colegi ai sai din domeniul medicinei de urgenta.
Fostul subsecretar de stat a precizat ca demisia din minister nu a fost urmarea unor presiuni politice, economice sau financiare. Au intervenit, in schimb, “alte chestii indirecte, ieftine”. “Nu au existat presiuni politice, nici economice sau financiare, ci alte chestii ieftine, indirecte, care s-au mai incercat. Exista o campanie de denigrare”, a spus Arafat.
Raed Arafat, fondatorul Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD), a decis sa plece din Ministerul Sanatatii ca urmare a nemultumirilor legate de reglementarile privind medicina de urgenta din proiectul noii legi a sanatatii.
Arafat a avertizat ca intrarea mediului privat in domeniul asistentei medicale de urgenta, acoperit in prezent exclusiv de stat, va afecta un sistem “integrat, dar interdependent”. “Noi nu mai putem rupe sistemul in bucati, sistemul este sudat. Daca SMURD sau Ambulanta va fi afectat, va fi afectat intreg sistemul (…) “Daca vor exista interese comerciale ale unor firme aflate in concurenta, sistemul va fi afectat. Impactul asupra medicinei de urgenta va fi unul negativ”, a spus Arafat.
Subsecretarul de stat si-a depus demisia dupa ce, luni seara, a intrat intr-o disputa, in direct la Realitatea TV, cu presedintele Traian Basescu.
Seful statului a intervenit in direct dupa ce fondatorul SMURD si-a exprimat nemultumirile cu privire la faptul ca, in opinia lui, sistemul public al asistentei medicale de urgenta ar urma, conform proiectului de lege, sa fie concurat de mediul privat.
“Vreau sa-l atentionez pe domnul doctor Arafat ca acest proiect de lege este pentru discutat, de-asta a fost lansat in dezbatere publica. Cea mai corecta abordare este sa se prezinte la ministu cu observatiile dansului si nu sa creeze o psihoza publica ca acest Guvern, ticalos de altfel – nu, domnul Arafat? -, vrea sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *