Raid israelian impotriva unei pozitii a unei grupari palestiniene apropiate Damascului

Un raid israelian efectuat vineri dimineata a vizat o pozitie a unei grupari palestiniene apropiate regimului sirian in sudul Libanului, dupa cateva ore de la lansarea a patru rachete catre nordul Israelului, a anuntat agentia nationala libaneza, relateaza AFP.
“Aviatia inamica israeliana a lansat un raid (vineri) dimineata in Valea Naamé asupra unei pozitii a Frontului Popular de Eliberare a Palestinei – Comandamentul General (FPLP-GC)”, a anuntat agentia referindu-se la o grupare condusa de catre Ahmad Jibril, cunoscuta ca sustine regimul sirian al presedintelui sirian Bashar al-Assad.
Un purtator de cuvant al FPLP-CG, Ramez Moustapha, a declarat pentru AFP ca “spre ora (locala) 4.00 (4.00, ora Romaniei), aviatia israeliana a lansat un obuz asupra Vaii Naamé, fara sa provoace victime sau pagube”.
Insa el a dezmintit pentru AFP orice legatura intre gruparea sa si tirul de rachete lansat impotriva israelienilor cu o zi inainte.
“FPLP-CG nu are nimic a face cu problema cu rachetele. Din contra, noi apreciem ca momentul lansarii acestor rachete este destul de suspect. Exista semne de intrebare”, a declarat el telefonic.
“Israelienii incearca tot timpul sa semene disensiuni intre palestinieni si libanezi”, a adaugat el.Anterior, armata israeliana a anuntat ca fortele aeriene au efectuat un raid aerian in Liban dupa cateva ore de la tirul a patru rachete spre nordul Israelului, revendicat de o grupare afiliata Al-Qaida.
“IAF a tintit un sit terorist situat intre Beirut si Saida ca raspuns la cele patru rachete lansate asupra nordului Israelului ieri” (joi), …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *