Raiffeisen Bank International s-ar putea retrage din Rusia si unele tari din estul Europei

Banca austriaca Raiffeisen Bank International s-ar putea retrage din Rusia si unele tari din estul Europei, fiind pregatita cel putin sa-si reduca operatiunile daca riscurile devin prea mari. Totusi, banca se va concentra in continuare pe afacerile din Romania, Cehia, Slovacia si Austria.
Potrivit Mediafax, banca austriaca se afla in proces de evaluare a tuturor celor 15 piete pe care activeaza si va decide in urmatoarele sase luni ce afaceri va restrange si daca se va retrage din unele tari, a declarat Karl Sevelda, directorul general executiv al Raiffeisen Bank, pentru publicatia interna a bancii, relateaza Bloomberg.
“Acolo unde nu putem obtine profituri satisfacatoare si unde nu se intrevede o imbunatatire, vom reduce afacerea sau putem chiar sa iesim de pe una dintre piete”, a declarat Sevelda.
El a precizat ca Raiffeisen se concentreaza in continuare pe afacerile din Romania, Austria, Cehia si Slovacia si a scos Rusia si Polonia de pe lista tarilor carora le acorda prioritate, lista publicata in 2013.
Raiffeisen Bank estimeaza ca va inregistra o pierdere de peste 500 de milioane de euro in 2014, din cauza conflictului dintre Rusia si Ucraina, a deprecierii rublei si a rezultatelor slabe ale economiei rusesti.
Raiffeisen este a treia mare banca straina din Rusia, dupa UniCredit si Societe Generale, iar cea mai mare parte a profitului a fost generata de afacerea din Rusia in fiecare an incepand cu 2011.
Banca austriaca este detinuta de 490 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *