Raluca Turcan, despre legea gratierii: PNL nu o sustine si va depune amendamente

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Astazi a avut loc sedinta comisiei de unificare (n.r. – a PNL) si comisia propune urmatoarea pozitie a Partidului National Liberal: gratierea trebuie vazuta ca o masura de clementa si PNL considera gratierea ca o masura de clementa. In acelasi timp, proiectul propus de PSD nu rezolva nici problema suprapopularii din penitenciare, nici problema legata de conditiile de detentie si, in acelasi timp, nu este vazuta – asa cum arata proiectul – ca o masura de clementa, ci mai degraba un subterfugiu pentru a favoriza din nou cativa potentati politici”, a afirmat Turcan, la Parlament.
Ea a aratat ca PNL va depune, prin reprezentantii din comisiile de specialitate, amendamente la proiectul privind gratierea, o parte fiind propuse de CSM.
„Asa cum se prefigureaza proiectul gratierii propus de PSD merita sa fie votat impotriva si PNL va vota impotriva proiectului gratierii asa cum a fost el transmis. In acelasi timp, in aceasta perioada au mai fost depuse amendamente de membrii PSD la proiectul initial al gratierii si dupa ce ca nu era vazut ca un program de imbunatatire a conditiilor de detentie sau ca o masura de clementa, vedem din nou ca se ia in calcul salvarea celor care au fost condamnati pentru coruptie sau pentru activitati asociate coruptiei. Nu putem sa sustinem un asemenea demers al PSD si se justifica inca o data votul impotriva”, a adaugat Turcan.
Liderul PNL a sustinut ca pentru rezolvarea problemelor din penitenciare este nevoie de investitii, dublarea personalului de probatiune si ca proiectul de lege privind gratierea sa se adreseze celor aflati in detentie.
„PNL considera ca pentru a rezolva o parte din problemele cu care se confrunta oamenii din inchisori si intreg sistemul de detentie este nevoie de investitii in structura de detentie, deci in conditiile din penitenciare, este nevoie sa se discute despre achizitionarea bratarilor electronice si folosirea …

spot_imgspot_img