Raluca Turcan: PNL sesizeaza CCR in legatura cu legea privind protectia datelor cu caracter personal

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Anuntam public ca Partidul National Liberal depune sesizare la Curtea Constitutionala impotriva legii lui Serban Nicolae care afirma ca transpune Directiva europeana cu privire la folosirea datelor cu caracter personal in procesul penal, insa de fapt aceasta lege, aceasta initiativa a lui Serban Nicolae – PSD modifica printr-o lege ordinara o lege organica si anume Codul de procedura penala si transforma operatorii de telefonie mobila in agenti de informare cu privire la mandatele de ascultare care sunt secrete si sunt date de judecatori”, a afirmat Turcan, la Parlament.
Ea a sustinut ca guvernarea PSD – ALDE foloseste cadrul european ca pretext pentru masuri antiromanesti si antieuropene.
„Iata un nou exemplu de cum actuala guvernare PSD – ALDE foloseste cadrul european ca pretext pentru masuri antiromanesti si antieuropene. Este o realitate care, evident, te duce cu gandul inclusiv la manifestatiile publice care vor fi din ce in ce mai numeroase, pentru ca romanii nu vor mai indura mult in acest tip de guvernare antiromaneasca si antieuropeana”, a adaugat Turcan.
Saptamana trecuta, plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de catre autoritatile competente, in scopul prevenirii, descoperirii, cercetarii, urmaririi penale si combaterii infractiunilor sau al executarii pedepselor, masurilor educative si de siguranta, precum si privind libera circulatie a acestor date.
Proiectul prevede ca prelucrarea datelor cu caracter personal pentru realizarea activitatilor de mentinere si asigurare a ordinii si sigurantei publice se realizeaza numai daca acestea sunt prevazute de lege si sunt necesare pentru prevenirea unui pericol cel putin asupra vietii, integritatii corporale sau sanatatii unei persoane ori a proprietatii acesteia, precum si pentru combaterea infractiunilor.
„Operatorii sunt obligati sa instituie masurile organizatorice, tehnice si de procedura pentru a furniza persoanei vizate informatiile necesare potrivit prevederilor art. 13 si art. 16 – 21 si pentru a asigura transmiterea unui raspuns in legatura …

spot_imgspot_img