Raspopitul Corogeanu a ajuns duhovnicul violatorilor si criminalilor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Daniel Petru Corogeanu, fostul preot de la manastirea Tanacu, a implinit o luna de cand a fost intemnitat. Gasit vinovat de uciderea tinerei Irina Maricica Cornici, Corogeanu a primit 7 ani de puscarie cu executare. Si cele patru foste maicute de la Tanacu (stareta Nicoleta Sofia Arcalianu, Adina Lucia Cepraga, Simona Bardanas si Elena Otel) au fost condamnate definitiv la pedepse cu executare intre 5 si 6 ani. Corogeanu si fostele monahii au fost intampinati cu simpatie in Penitenciarul cu Regim Inchis Vaslui. Corogeanu a fost cazat intr-o celula alaturi de alti 7 detinuti (trei criminali, un violator, doi talhari si un hot) si a ajuns in scurta vreme VIP intre condamnati.

Raspopitul care a ordonat insetarea, infometarea si rastignirea Irinei Cornici intr-un asa-zis ritual de exorcizare a devenit duhovnicul multor puscariasi, unii solicitand conducerii inchisorii ca acesta sa le fie coleg de celula sau macar sa li se permita vizite in celula sa, devenita chilie. Barbatii de dupa gratii povestesc faptul ca fostul monah continua sa poarte straie calugaresti si isi petrece multa vreme rugandu-se.

Maicutele, izgonite si ele din sanul Bisericii Ortodoxe, beneficiaza de un regim de detentie mai permisiv: au radio in celula. Gardienii spun ca zilnic, intre 9 si 10, din celula maicutelor razbate doar slujba transmisa pe calea undelor. Daniel Corogeanu are inca parul lung si poarta mustata si barba nerase. Gardienii il ameninta, insa, cu foarfeca daca raspopitul nu le ingrijeste bine. L-au pasuit pana acum pentru ca a avut un comportament ireprosabil si are meritul de a-i fi smerit chiar si pe puscariasii rebeli.

Fostul preot de la Tanacu spera sa participe mai des la slujbele din capela inchisorii, dar, pana atunci, petrece zilnic trei ore in afara celulei. Fie se plimba, fie incondeiaza oua rosii, fie picteaza icoane pe sticla, angrenat de instructorii puscariei intr-o expozitie pascala.

spot_imgspot_img