Rasturnare incredibila de situatie. Dragnea a aruncat BOMBA: ce se va intampla cu Victor Ponta. BREAKING NEWS

de Stefan Pana Publicat la: 09.12.2015 21:22 Ultima actualizare: 10.12.2015 12:33

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca spera ca fostul premier Victor Ponta sa candideze la alegerile parlamentare, desi este acuzat de fapte sanctionate in noul Cod de conduita al PSD, pentru ca nu are o decizie definitiva a instantei impotriva sa.

Potrivit noul Cod de Etica si conduita al PSD, adoptat, miercuri seara, in sedinta CExN, social-democratii care au plagiat sau au comis infractiunea de evaziune fiscala nu vor avea sprijinul PSD pentru a ocupa functii politice alese sau numite. Criterii care se aplica, insa, numai daca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens.
“Victor Ponta nu se afla in niciuna dintre aceste situatii (…) Daca va dori sa candideze, va putea sa faca asta. Eu sper ca da, acest cod de conduita nu a fost facut nici pentru mine, nici pentru Victor Ponta”, a declarat Liviu Dragnea la finalul sedintei CEx.

Fostul presedinte PSD si fost premier Victor Ponta este unul dintre demnitarii care au fost acuzati de plagiat. In 2003, Victor Ponta a obtinut titlul de doctor in drept la Universitatea din Bucuresti cu teza “Curtea Penala Internationala”, coordonatorul lucrarii fiind Adrian Nastase, atunci premier in functie. In 2012, saptamanalul britanic de stiinta “Nature” a publicat in editia online stirea potrivit careia Ponta a fost acuzat de plagiat in legatura cu teza de doctorat. Materialul din “Nature” despre plagiat a fost preluat de presa romaneasca si internationala. Ponta a respins acuzatiile si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *