Razboiul browserelor web se ascute la varf

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Daca in anii de pionierat ai Internetului Netscape Navigator era lider detasat pe piata browserelor web, in anii ce au urmat Internet Explorer s-a desprins ca favorit in preferintele utilizatorilor, mai mult prin fortarea acestora decat prin libera lor alegere. Sistemul de operare Windows venind automat cu Internet Explorer preinstalat, browserul era la indemana utilizatorilor pentru o navigare imediata.

Cum problemele de securitate si performanta au inceput sa le dea bataie de cap celor de la Microsoft, utilizatorii au inceput sa caute alternative in navigarea pe internet, aparand astfel concurenti redutabili pentru Internet Explorer.

Statisticile site-ului www.news20.ro arata o distributie a utilizarii browserelor care detaseaza 3 lideri in ceea ce priveste utilizarea lor:
– Firefox 32%
– Internet Explorer 29%
– Chrome 28%

Browserul Opera se situeaza pe locul 4 cu doar 4%. Chiar daca momentan pare o batalie in 3, este de asteptac ca platformele mobile sa castige din ce in ce mai mult teren iar Safari si Opera sa mai recupereze din aceasta diferenta.

In ceea ce priveste sistemele de operare folosite de vizitatorii site-ului www.news20.ro, Windows conduce detasat cu 90% (WinXP, Win7 si Vista), urmeaza Linux cu 5%, iOS cu 2% si MacOS cu 1%.

2.5% dintre utilizatorii site-ului intra zilnic de pe platforme mobile, terminalele Apple conducand in topul gadgeturilor folosite cu 59%, urmand pe locul 2 Samsung cu 16%.

spot_imgspot_img