RCA 2019. Cum inchei o polita RCA, cu ce firme si cum procedezi in caz de accident

RCA 2019. Polita RCA sau Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto este metoda de protectie prin care sunt despagubiti tertii prejudiciati in urma unui accident auto, fie ca este vorba de daune la autovehicule, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietatilor, scrie a1.ro.
Citeste si?Soferul beat care a ucis doi tineri intr-un accident pe DN 22, retinut pentru 24 de ore
Polita RCA are ca scop protejarea celui pagubit prin despagubiri pentru daunele suferite.
Trebuie sa stiti ca RCA nu va protejeaza autovehiculul si nu va da dreptul la despagubiri, daca ati fot vinovat de producerea accidentului.
RCA 2019. De cealalta parte, asiguratorii RCA vor fi obligati sa efectueze constatarea daunelor suferite de tertii pagubiti in accidente de vehicule in cel mult 5 zile lucratoare de la momentul cand acestia primesc notificarea de la persoana pagubita, conform unei modificari recente adusa Normei RCA de catre ASF.
“La art. 39 se introduce o noua prevedere, potrivit careia asiguratorul are obligatia de a efectua constatarea pagubelor in termen de maximum 5 zile lucratoare de la notificarea asiguratorului de catre persoana pagubita”, a anuntat ASF.
Cum si unde inchei o polita RCA in 2019
Pentru a le oferi soferilor informatii complete despre un contract RCA, ASF Romania a intocmit ghidul RCA, unde cei interesati pot afla ce trebuie sa faca daca doresc sa beneficieze de asiguarre RCA, cum procedeaza in caz de accident si ce probleme eventuale ar putea intampina in acest proces.
Din start insa, trebuie sa stiti ca asigurarea RCA poate fi incheiata cu oricare dintre societatile de asigurare autorizate de A.S.F. in acest sens, iar lista o gasiti mai jos, conformf, asfromania.ro.
ALLIANZ – TIRIAC ASIGURARI S.A.
GENERALI ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A.
ASIGURAREA ROMANEASCA – ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP S.A.
EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A.
OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.
GROUPAMA ASIGURARI S.A.
UNIQA ASIGURARI S.A.
SOCIETATEA DE ASIGURARE-REASIGURARE CITY INSURANCE S.A.
GRAWE ROMÂNIA ASIGURARE S.A.
RCA 2019. Valabilitate
Conform datelor oferite de ASF, asigurarea obligatorie RCA este valabila pe:
teritoriul Romaniei;teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene si cele apartinand Spatiului Economic European; teritoriul statelor care leaga direct doua tari membre ale Uniunii Europene in care nu exista birou national.Asiguratorii pot extinde valabilitatea teritoriala a politei, iar tarile in care asigurarea este valabila sunt precizate in polita.RCA 2019. Acte necesare pentru a incheia un contract RCAContractul RCA se poate incheia la orice asiguratpr sau broker de asigurare autorizat, document ce va face dovada platii primei de asigurare si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *