Reactia Carpatica Asig dupa masura dura luata de ASF

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ilie CARABULEA

Carpatica Asig a platit, in ultimele sase luni, despagubiri medii lunare de peste 35 de milioane de lei si anunta clientii ca nu intampina dificultati in ceea ce priveste plata despagubirilor, informeaza, marti, compania.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat ieri ca a decis sa activeze procedura de rezolutie recent legiferata in cazul Carpatica Asig, dupa ce compania controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea s-a zbatut fara succes vreme de un an si jumatate sa-si rezolve probleme financiare si sa atraga in actionariat un investitor strategic agreat de ASF.
In replica, Carpatica Asig spune ca a platit, in ultimele sase luni, despagubiri medii lunare de peste 35 de milioane de lei si anunta clientii ca nu intampina dificultati in ceea ce priveste plata despagubirilor, informeaza, marti, compania.
„Compania isi desfasoara activitatea zilnica fara dificultati si ne asiguram clientii ca vom continua sa platim despagubiri, protejandu-le interesele. Istoricul ultimelor 6 luni arata ca valoarea medie lunara a despagubirilor platite de Carpatica Asig se situeaza la peste 35 milioane lei. Aceeasi atentie o aratam si pentru plata catre furnizori sau catre partenerii de afaceri”, se mentioneaza intr-un comunicat al Carpatica Asig.
In plus, societatea sustine ca isi accelereaza eforturile pentru indeplinirea cerintelor de solvabilitate, potrivit reglementarilor Solvency II.
„Consiliul de Administratie al Carpatica Asig, impreuna cu administratorul temporar numit prin decizie a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), este mandatat sa finalizeze procedura de atragere de capital si sa incheie procesul de due diligence, aflat in plina desfasurare la sediul companiei. In acelasi timp, echipa executiva se va concentra pe accelerarea eforturilor de indeplinire a cerintelor de solvabilitate, conform celor prevazute in Directiva Solvency II”, da asigurari compania.
Autoritatea de Supraveghere Financiara a anuntat luni ca decis aplicarea masurilor de rezolutie la Carpatica Asig, pentru a evita intrarea in faliment a companiei, si a desemnat Fondul de Garantare a Asiguratilor ca administrator temporar al societatii.
Compania se afla in program de redresare financiara din prima parte a anului 2014, insa, pana la termenul impus de ASF, respectiv 15 decembrie 2015, nu a reusit sa isi majoreze capitalul sau sa atraga un investitor strategic pentru a putea sa functioneze in parametri impusi de reglementarile in …

spot_imgspot_img