Reactorul 1 de la Cernavoda, oprit timp 50 de zile

0
1

Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavoda va intra in programul de oprire planificata incepand de vineri, 6 mai, de la ora 23.00, pentru o perioada de 50 de zile, transmite Mediafax.
a”Reactoarele CNE Cernavoda sunt oprite alternativ, fiecare la doi ani, pentru realizarea programelor de mentenanta corectiva si preventiva, inspectii obligatorii, testari obligatorii, conform cerintelor Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), care se pot efectua numai cu centrala oprita si implementarea de modificari de proiect pe anumite sisteme/echipamente/componente. Opririle planificate sunt considerate proiecte ale companiei, initiate cu aproximativ 24 de luni anterior datei planificate, avand o echipa de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane si bugetare corespunzatoare”, se arata intr-un comunicat al Societatii Nationale Nuclearelectrica.
Oprirea planificata a Unitatii 1 a Centralei Nucleare de la Cernavoda din acest an va avea o durata de aproximativ 50 de zile, fata de durata normala a opririlor planificate, de aproximativ 30 de zile.
Prelungirea duratei opririi planificate a Unitatii 1 implica realizarea unor lucrari suplimentare de intretinere a generatorului de aburi. Acesta este un demers standard, implementat de centralele de tip CANDU 6 la nivel global, o singura data pe toata durata initiala de viata de 30 …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here