Rectorul Universitatii din Iasi si alti doi profesori sunt ARESTATI preventiv

UPDATE 22,30:?Magistratii Curtii de Apel Iasi au dispus, vineri seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a rectorului Universitatii “Petre Andrei” din Iasi, Sorin Bocancea, informeaza Agerpres.Dispozitii similare au fost date si in cazul prof.univ.dr. Cristian Bocancea si a lectorului Mark Bucuci, de la Universitatea “Petre Andrei” din Iasi.?Cei trei profesori au fost retinuti joi seara, dupa ce in cursul aceleiasi zile procurorii anticoruptie au efectuat cinci perchezitii domiciliare si la sediul UPA din Iasi.?Rectorul UPA, Sorin Bocancea este acuzat de DNA de favorizarea faptuitorului, instigare la fals intelectual in forma intelectuala, instigare la fals material in inscrisuri oficiale. Fratele acestuia, Antonie Cristian Bocancea, este acuzat, in calitate de profesor la aceeasi universitate, de favorizarea faptuitorului, fals intelectual in forma continuata, fals materiale in inscrisuri oficiale. La randul sau, lectorul Mark Bucuci este acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata.?Arestarile survin dupa ce in urma cu trei zile a prodecanul Facultatii de Drept, Florin Dan Druga, profesor la disciplinele Teoria Generala a Dreptului si Drept Penal, si avocat in Baroul Iasi a fost retinut pentru 24 de ore, pentru luare de mita.
——————————-
Sorin Bocancea, rectorul?Facultatii de Drept din cadrul Universitatii a”Petre Andrei” din Iasi, a fost retinut de procurorii DNA pentru??favorizarea faptuitorului,?instigare la fals intelectual, in forma continuata si?instigare la fals material in inscrisuri oficiale. In acelasi dosar au mai fost retinuti si doi profesori universitari.
Potrivit DNA, in dosarul?referitor la suspiciuni de fapte de coruptie savarsite de un prodecan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii “Petre Andrei” din Iasi, privind inscrierea unui student direct in anul al 3-lea de studii, fara ca acesta sa sustina examenele aferente anilor anteriori de studii, fara sa se prezinte la cursurile obligatorii si fara sa achite taxele de scolarizare la termenele prevazute in Regulamentul Universitatii Petre Andrei din Iasi, procurorii anticoruptie au extins cercetarile si cu privire la suspiciuni privind savarsirea, de catre alte cadre didactice, a altor infractiuni dupa cum urmeaza:
In acelasi context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Bocancea Sorin, in calitate de rector al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii “Petre Andrei” din Iasi, in scopul? impiedicarii si ingreunarii cercetarilor in dosarul respectiv, nu a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *