Reducerea TVA, marul discordiei din Codul Fiscal

In timp ce multi antreprenori romani asteapta Codul Fiscal, Consiliul Investitorilor Straini ramane sceptic, titreaza Ziarul Financiar, care a consultat 47 de organizatii de afaceri, oameni de business si manageri ai unor mari companii din Romania.
Jumatate dintre acestia au ras?puns “DAa” la intrebarea “Ar trebui pus in vigoare noul Cod fiscal asa cum a fost adoptat de Parlament?a”. Raspunsurile “DAa” si “DA partiala” au fost in numar de 27. Alte 10 raspunsuri au fost “NUa”, iar restul de 10 au fost “nu comentama” sau “vom reveni cu un raspunsa”, ceea ce nu s-a mai intamplat pana la inchiderea editiei.
Mediul de afaceri este la tensiune maxima dupa ce presedintele liberal Klaus Iohannis a respins vineri Codul fiscal care prevede reducerea TVA de la 24% la 19% de la 1 ianuarie 2015, cod votat inclusiv de PNL, motivand ca exista riscul unor derapaje bugetare.
Initiatorii sustin insa ca scaderea TVA nu va insemna scaderea propor?tionala a veniturilor, deci deficitul va fi acoperit din asa-numitele efecte “de runda a douaa”.
Cei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *