Regele Abdullah al Iordaniei, la summitul ONU: Teroristii au lansat Al III-lea Razboi Mondial

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a lansat un apel, de la tribuna Adunarii Generale ONU, pentru intensificarea eforturilor internationale impotriva retelei teroriste Stat Islamic si a catalogat?atrocitatile comise de teroristi?”un al III-lea razboi mondial”, potrivit Mediafax.?
In discursul la ONU, regele Iordaniei a vorbit despre lupta impotriva retelei teroriste sunnite Stat Islamic, despre situatia din Ierusalim si despre criza refugiatilor sirieni.
“Viitorul omenirii este amenintat de islamistii care sunt activi la nivel global. Aceste grupuri care se abat de la doctrina islamului se folosesc de suspiciune si de ignoranta pentru a-si extinde puterea; mai rau, isi aroga libertatea de a distorsiona cuvantul lui Allah, pentru a justifica cele mai atroce crime”, a spus regele Abdullah al Iordaniei.
Cuveranul?iordania a explicat ca trebuie sa se riposteze cu “intensitatea adecvata” la aceasta criza care oate fi comparata cu un al III-lea razboi mondial.?
“Suntem toti uniti in convingerea ca aceste forte trebuie invinse. Trebuie sa ne imaginam cum ar arata viitorul nostru intr-o lume cu crime masive, cu decapitari publice, cu sclavie. Eu am numit aceasta criza un al III-lea razboi mondial si cred ca trebuie sa ripostam cu intensitatea adecvata. Sunt necesare actiuni colective pe toate fronturile. Comunitatea globala trebuie sa isi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *