Regulamentul Camerei Deputatilor, MODIFICAT dupa votul in cazul Ponta

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Regulamentul Camerei Deputatilor va fi modificat pentru a reglementa ce se intampla in situatia in care Camera respinge o solicitare a procurorului de incepere a?urmaririi penale, cum s-a intamplat in cazul premierului Victor Ponta, a anuntat, miercuri, secretarul Camerei, Nicolae Mircovici, potrivit Mediafax.?
Mircovici a precizat ca, la sedinta Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, a fost decis ca, in termen de o saptamana, comisia de regulament sa prezinte propuneri de modificare a regulamentului in acest sens.
„Nu exista in Regulamentul Camerei Deputatilor o prevedere expresa, exista doar prevederea generala. Practic, trebuia sa existe si o precizare in legatura cu ce se intampla in cazul in care cererea procurorului general nu indeplineste conditiile pentru ca deputatii din Comisia juridica sa isi dea avizul, sa existe un raport favorabil si poate sa existe situatia care a fost ieri pentru raport nefavorabil”, a afirmat secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici.
Citeste si:?Bomba cu ceas care poate distruge PSD
Deputatul a adaugat ca Biroul Permanent a hotarat ca solicitarea de completare, primita?din partea PSD, sa fie trimisa?la Comisia de regulament pentru o saptamana.
„Este o situatie sensibila care poate genera discutii. Liberalii au zis ca studiaza varianta de a ataca la CCR modul in care s-a supus la vot raportul Comisiei juridice si nu cererea procurorului general si, pentru a se evita pe viitor astfel de situatii, urmeaza ca Regulamentul Camerei Deputatilor sa fie completat cu o astfel de prevedere: ce se intampla in situatia in care una este cererea procurorului, ea nu intruneste numarul de voturi in Comisia juridica si cum anume se procedeaza pe etape pana la capat pentru a nu fi discutii, mai …

spot_imgspot_img