Reiki, tehnica de relaxare prin masaj japonez

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

In urma sedintelor Reiki putem scapa de stres, de durerile de cap sau de afectiunile dermatologice.

Practicantii Reiki afirma ca aceasta tehnica ajuta la deblocarea canalelor energetice, responsabile de toate afectiunile mentale sau fizice.

Termenul „reiki” provine din alipirea a doua cuvinte japoneze: rei=universal si ki=energie, forta vitala, astfel in traducere libera, reiki inseamna energia universala din jurul nostru. O sedinta de tratament Reiki se realizeaza prin asezarea mainilor terapeutului deasupra organului bolnav pentru redirectionarea energiei din mediu, catre zona afectata.

„Practicantul reiki nu face minuni sau vraji. Este un om ca toti ceilalti, care a invatat sa redirectioneze energia universala acolo unde exista un deficit”, a explicat Mihai Bataliga, maestru reiki.

Potrivit practicantilor acestei tehnici de relaxare, reiki este transmis prin puterea mainilor si ajuta la deblocarea canalelor energetice, responsabile de toate afectiunile mentale sau fizice.

O sedinta reiki dureaza in jur de o ora. Mainile terapeutului sunt plasate usor pe corpul pacientului, ori la patru cm deasupra acestuia. Un tratament reiki este in general foarte relaxant, ajutand la reducerea stresului. „Energia curge prin corpul uman, trecand prin mai multe puncte de legatura (organele). Daca energia nu mai trece prin unul dintre aceste puncte, zona respectiva este afectata si apare o stare de disconfort fizic, o afectiune. Reiki poate elibera energia blocata, permitand astfel energiei din corp sa curga libera”, a adaugat maestrul Bataliga.

Terapeutii reiki nu garanteaza o vindecare si nu intervin in tratamentul prescris de medic, reiki putand fi un excelent tratament complementar.

„Trebuie inteles ca reiki nu e un medicament care se administreaza pentru o afectiune anume. Specialistul in aceasta tehnica imbunatateste rezultatele oricarui tratament medical, actionand in sensul diminuarii efectelor secundare resimtite in urma unor tratamente precum chimioterapia sau operatiile chirurgicale”, a mai adaugat Mihai Bataliga, cu mentiunea ca terapia scurteaza timpul de vindecare, reduce sau elimina durerile si stresul.

Reiki este folosit in combinatie cu psihoterapia, pentru grabirea vindecarii traumelor emotionale si a altor probleme, precum bolile de inima, cele de piele si durerile de cap. Beneficiile sale psihologice sunt resimtite prin imbunatatirea memoriei, dar si a increderii in sine.

O sedinta reiki costa in jur de 50 de lei, iar numarul sedintelor necesare difera in functie de gravitatea afectiunilor si de capacitatea terapeutului de a transmite energie. Durerile de cap sau insomniile usoare pot fi tratate intr-o singura sedinta, in timp ce impotenta sau bolile de inima necesita un tratament mai indelungat.

spot_imgspot_img