Minimalism sau opulenta si glamour? Acestea sunt doua directii principale pentru designul de interior in 2018. Indiferent de stilul preferat, atmosfera primeaza: locuinta trebuie sa fie placuta, intima, calda.
Confortul si relaxarea pot fi obtinute prin nenumarate cai care tin de materialele, formele, modelele si culorile obiectelor folosite in amenajare, iar companiile incearca sa preintampine aceste tendinte prin produsele pe care urmeaza sa le lanseze.
In asteptarea targului Ambiente, cel mai important eveniment international de home&deco, ce va avea loc la Frankfurt in perioada 9-13 februarie 2018, Yvonne Engelmann, directoarea Ambiente Group pe sectiunile „Givinga” si „Livinga”, ne impartaseste in avanpremiera cu ocazia Conferintei de presa Ambiente 2018, desfasurata la Viena in luna noiembrie, tendintele care vor guverna interioarele in anul 2018.
TIPS & TRICKS?? Traditia intalneste inovatia
Yvonne Engelmann, www.messefrankfurt.com
Una dintre principalele cerinte care se impun in amenajarea interioarelor moderne este aranjarea acestora intr-un stil simplu, dar elegant si fara culori stridente. Elementele care creeaza atmosfera trebuie sa se imbine cu lumina din casa, calda si intima.
Specialistii designeri de la Stilbüro bora.herke.palmisano au identificat cateva directii principale ale interiorului pe baza unor produse, considerate relevante, pe care companiile le vor prezenta la Ambiente.
Un concept modern de living, nepretentios, dar relaxant, in antiteza totala cu ritmul alert al vietii de astazi, se poate realiza prin mixarea elementelor care au trecut testul timpului cu cele industriale si artizanale. Ambianta se realizeaza prin culori naturale si materiale precum lemnul, piatra, betonul, aluminiul, bronzul, lana, ceramica, bambusul, rattanul, iar aceasta tendinta se poate traduce prin minimalism personalizat.
Un decor dinamic, functional si ecologic poate fi realizat apelandu-se la culori indraznete, puternice, care imprima vitalitate. Considerentele etice vor determina mixul de materiale si produse reciclate si sustenabile care, in acelasi timp, indeplinesc o functiune bine determinata. Metal, lemn, materiale textile, dungi, plastic reciclat, culori solide, detalii fluorescente si ornamente etnografice sunt printre ingredientele folosite.
Un tip de design, definit de emotiile pe care le produce tehnologia, se bazeaza pe faptul ca noile tehnologii au implicatii directe in bunastarea din locuinte, in timp ce materialele neuzuale si efectele sofisticate induc emotii. Sunt folosite imbinarile hartie-tesaturi, lemn-metal, sticla-metal, structurile stratificate, accentele optice …