Remaniere guvernamentala neasteptata: Trei ministri au fost destituiti. Presedintele a semnat decretele

Partidul de guvernamant din Polonia, Lege si Justitie (PiS), a anuntat marti destituirea a trei ministri din cabinetul noului premier Mateusz Morawiecki, relateaza site-ul agentiei Reuters.

Presedintele tarii, Andrzej Duda, la recomandarea premierului, a semnat documentele pentru demiterea ministrului Mediului, Jan Szyszko, a ministrului Apararii, Antoni Macierewicz, si a ministrului de Externe, Witold Waszczykowski.
Szyszko a fost acuzat ca a aprobat defrisarea unei zone protejate, decizie care a declansat o actiune din partea Curtii Europene de Justitie. Macierewicz este criticat pentru amanarea modernizarii armatei si generarea unor conflicte cu anumiti generali. Waszczykowski este vazut la Bruxelles drept un diplomat ineficient.
In luna decembrie a anului trecut, Mateusz Morawiecki, fost bancher si ministru de Finante, a inlocuit-o pe Beata Szydlo in functia de premier al Poloniei. Formatiunea Lege si Justitie a sustinut ca are nevoie de impuls nou in vederea alegerilor locale din 2018 si a alegerilor generale din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *