Renault Sandero, viitorul model Dacia cu 5 usi pentru piata din America de Sud

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Special pentru piata sud-americana, Renault a conceput modelul Sandero, primul model realizat de marca franceza in afara Europei. Acesta este insa foarte important pentru Romania, intrucit va aparea din 2008 si in gama Dacia. Cu toate acestea, Sandero nu a fost expus la Salonul Auto de la Frankfurt nici la standul Renault, nici la Dacia, unde singura noutate a fost Pick-Up.

Sandero, un hatchback cu cinci usi care foloseste platforma tehnica de la Logan, va fi produs la inceput in uzina Ayrton Senna din orasul brazilian Curitiba. Modelul se va vinde in aceasta tara din decembrie, dupa care se va da startul vinzarilor in Argentina. Intentia celor de la Renault este de a vinde modelul Sandero pe cit mai multe piete din toata lumea, la fel ca in cazul Loganului.

Masina are o lungime de 4,02 metri, cu 20 cm mai putin decit Logan berlina, iar portbagajul sau masoara 320 litri. In Argentina, Sandero va fi oferit atit cu motoare diesel, cit si cu benzina. Este vorba de 1.6 16 V si 1.5 dCi. In Brazilia nu va fi disponibil diesel-ul, dar vor exista doua motoare FlexFuel, de 1,6 litri 8 supape si 1,6 litri 16 supape, care functioneaza cu biocombustibili. Plus un motor pe benzina de 1,0 litri 16 V.

Pretul de pornire al noului model nu a fost comunicat, insa Renault sustine ca Sandero este o masina de dimensiuni mari care se va vinde la un pretul unei masini de clasa mai mica. Noul Renault va avea o garantie de trei ani in Brazilia.

spot_imgspot_img