Renault va produce modelul Duster in Iran, imediat dupa ce sanctiunile asupra acestei tari au fost ridicate. Se vor livra 150.000 de masini pe an

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Grupul Renault a semnat mult-asteptatul contract cu Iranul pentru a produce anual peste 150.000 de masini in aceasta tara, cea mai mare tranzactie auto din istoria statului din Orientul Mijlociu, transmit site-urile trend.az. si presstv.com citate de Agerpres.
Valoarea acordului, semnat dupa zece luni de negocieri, este de 660 de milioane de euro.
Renault, compania iraniana Negin Khodro si Fondul iranian de investitii Industrial Development and Renovation Organization of Iran (IDRO) vor produce din 2018 cele mai recente versiuni ale brandurilor Symbol si Duster ale producatorului auto francez.
„60% din actiunile parteneriatului vor apartine Renault, iar restul Iranului. Din participatia de 40% a Iranului, 20% sunt ale IDRO si 20% ale sectorului privat (Negin Khodro)”, a afirmat presedintele IDRO, Mansour Moazzami.
Agentia iraniana de presa IRNA a anuntat ca acordul prevede si infiintarea unei centru de inginerie si vanzari in Iran.
Moazzami a adaugat ca Renault va fi obligat sa exporte 30% din productie, care include masini si componente auto, iar acordul include si o a doua etapa, care inca nu a fost finalizata, si se refera la productia de masini in Iran din 2019.
Rivalul Renault, grupul PSA, a semnat in iunie 2016 un acord cu cel mai mare producator auto al tarii, Iran Khodro, pentru a produce anual 200.000 de vehicule Peugeot. De asemenea, PSA a incheiat un acord cu rivala Iran Khodro – SAIPA – pentru a …

spot_imgspot_img