Replica lui Voiculescu la cererea PNL ca Daniel Constantin sa demisioneze: PNL sa inteleaga ca lupta cu PC, nu cu Constantin

PNL a cerut, vineri, demisia de onoare a ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, invocand nepublicarea in Monitorul Oficial, in termenul legal, a normelor de aplicare a Legii privind vanzarea-cumpararea terenurilor agricole din extravilan. In replica, Dan Voiculescu i-a avertizat, sambata, pe liberali ca lupta cu PC, nu cu Daniel Constantin.
Deputatul PNL de Alba Dan Simedru a remis, vineri, un comunicat in care preciza ca “un fapt grav” pe care parlamentarii PNL l-au sesizat saptamana aceasta a fost nepublicarea in Monitorul Oficial, in termenul legal, a normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 17/2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan.
“Pentru o asemenea chestiune grava, in mod normal, principalul raspunzator, adica ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, vicepremierul Daniel Constantin, ar trebui sa se simta vinovat si chiar sa-si dea demisia de onoare”, a scris Simedru, potrivit Mediafax. Acesta a precizat ca Legea nr. 17/2014 este foarte importanta pentru evolutiile viitoare din agricultura romaneasca.
“Conform art. 2 alin. 2 si 3 din lege, posibilitatea dobandirii de terenuri agricole extravilane de catre alte persoane decat cele romane se face in conditii de reciprocitate, iar verificarea revine Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Grav este ca MADR nu poate, prin structurile sale teritoriale, sa faca asemenea verificari, atat timp cat nici site-ul Ministerului Afacerilor Externe nu ofera informatii pentru punerea in aplicare a legii. Astfel, constatam ca actele de vanzare-cumparare ce se vor incheia cu persoanele fizice sau juridice straine vor fi susceptibile de nulitate absoluta. Un alt aspect important il reprezinta posibilitatea declararii nulitatii actului de vanzare-cumparare daca acesta nu are avizele specifice ale Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Culturii, prevazute la art. 3 din lege”, sustinea Simedru in comunicat.
Potrivit acestuia, alt aspect grav s-ar regasi in prevederile art. 6 alin. 3: “Se instituie obligatia primariilor de a transmite catre Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale un dosar care sa cuprinda lista preemptorilor, in termen de 3 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii de cumparare. Si aceasta in conditiile in care termenul legal de exercitare a dreptului de preemtiune este de 30 de zile. Din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *