„Iesirea presedintelui PNL, Ludovic Orban, este deopotriva trista, cat si ingrijoratoare. Si o consider iesire, nu declaratie politica, pentru ca refuz sa cred ca acesta este nivelul discursului unui barbat in Romania anului 2018. Cu aceeasi mahnire constat ca s-a depasit cu mult proprietatea termenilor folositi.
Desigur, este rolul Opozitiei sa critice Puterea. Dar intre critica si jignire sau defaimare este o distanta foarte mare. Nu stiu de partea cui se pozitioneaza domnul Orban, dar cu siguranta nu de partea oamenilor. (…) Un Guvern condus de o femeie a avut curajul sa implementeze o serie de masuri care redau Romaniei demnitatea nationala in raport cu partenerii. Prin comparatie, iesirea presedintelui PNL este doar o alunecare in fantezie si suburban”, a sustinut Natalia – Elena Intotero, intr-un comunicat de presa.
O reactie a avut si fostul ministrul al MApN Mihai Fifor.
„Aseara, tarziu, un individ de joasa speta, pe numele lui Orban Ludovic, presedinte PNL, a aratat, inca o data, unei tari intregi fata reala a unei clici de detractori de tara, adunati din cele mai obscure si diverse medii sub umbrela generoasa a PNL, USR, PMP si, mai nou, a partidului „mesianic” al spiralatului Ciolos.
Sa jignesti impardonabil o femeie, fie ea si Primul-ministru al Romaniei, nu te descalifica doar ca politician, ci, in primul rand ca om, care ar fi trebuit, cel putin teoretic, sa aiba o minima educatie – cei sapte ani de acasa. Nu mai vorbesc aici de o spoiala de instructie, pentru ca m-as duce deja mult prea departe cu pretentiile.
Din pacate, Orban nu face altceva decat sa ilustreze un nou mod de a face politica in Romania, unul al urii viscerale, al denigrarii, al calomniei, al fracturarii societatii cu orice risc…un primitivism psiho-comportamental greu de acceptat in general si, cu atat mai putin, atunci cand acesta este translatat, din mediile unde vietuiesc acesti indivizi, in salile Parlamentului Romaniei.
Ce ne arata atacul suburban al lui Ludovic Orban la adresa Premierului, dincolo de proasta crestere? Disperare si lipsa totala a oricarei solutii politice, o disolutie tot mai evidenta a opozitiei din Romania.
Dupa doi ani in care au incercat, cu orice pret daramarea unui guvern legitim si destructurarea majoritatii parlamentare rezultata in urma votului masiv din decembrie 2016, dupa un An Centenar in care au distrus si bruma de solidaritate si unitate din randul societatii romanesti, Orban si ai lui sunt pe cale sa puna mana pe bata. Pentru ca ce mai poate urma, dupa o astfel de violenta de limbaj? Violenta …