Reprezentanti ai Guvernului, vizita de lucru in Italia in contextul informatiilor privind exploatarea unor romani aflati la munca

“Premierul Sorin Grindeanu urmareste cu preocupare situatia romanilor din Italia si asteapta cu interes raportul reprezentantilor Guvernului trimisi la fata locului”, anunta Guvernul intr-un comunicat transmis marti AGERPRES.
La vizita de lucru in Italia vor participa ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Andreea Pastarnac, si un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne.
Membrii delegatiei vor avea intrevederi atat cu oficialitatile locale, cat si cu reprezentanti ai organizatiilor de romani aflati la munca in Italia, precum si cu cei din mediul asociativ implicati in apararea drepturilor muncitorilor straini si combaterea abuzurilor asupra acestora, mentioneaza Executivul.
Potrivit sursei citate, ministrul pentru Romanii de Pretutindeni a lansat o consultare pe teme concrete privind cooperarea si dialogul bilateral, intr-o intrevedere cu seful misiunii diplomatice italiene la Bucuresti.
Un reportaj publicat duminica de saptamanalul britanic “The Observer” releva ca mii de romance care lucreaza in agricultura in provincia Ragusa din Sicilia sunt victime a numeroase abuzuri, inclusiv amenintari si agresiuni sexuale.
Potrivit Proxyma Association, organizatie italiana care apara drepturile imigrantilor, citata de publicatia britanica, “mai mult de jumatate dintre romancele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *