Republica Moldova are o noua alianta de guvernare

Liderii celor trei partide proeuropene din Republica Moldova (Partidul Liberal, Partidul Democrat si Partidul Liberal Democrat) au anuntat, marti seara, ca au parafat acordul de formare a unei noi coalitii de guvernare. Astfel, potrivit acordului,?PLDM va desemna?premierul, iar PD presedintele Parlamentului, relateaza Mediafax.
“Acordul de constituire a majoritatii parlamentare a fost parafat. Am convenit asupra tuturor punctelor discutate pe durata negocierilor. Este un acord politic bun, echilibrat, care urmeaza sa asigure o majoritate parlamentara stabila pentru Republica Moldova si sa investeasca in timpul cel mai apropiat Guvernul”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, dupa aproape patru ore de discutii, relateaza Jurnal de Chisinau.
Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat. la randul sau, ca Alianta pentru Integrare Europeana “a inceput sa se miste si a devenit AIE3, ceea ce inseamna, cred eu, un semnal bun pentru cetateni, parteneri, dar si pentru noi, care trebuie sa ducem la bun sfarsit ceea ce ne-am asumat impreuna in 2009”.
Marian Lupu, liderul PD, a anuntat ca miercuri va avea loc o noua intalnire pentru a se stabili componenta nominala a Guvernului. “Va fi coordonata colegial. Dupa aceea vor fi purtate consultari cu presedintele tarii si toate procedurile in continuare ca intr-un termen scurt sa intram in Parlament pentru a aproba premierul, Guvernul si programul de activitate al acestuia”, a mentionat Lupu.
“Avem o abordare echilibrata la nivel de responsabilitati, pe domenii. Ceea ce tine de primele functii in stat, candidatul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *