Reteaua retetelor false era condusa din inchisoare. Seful Penitenciarului Focsani, sub control judiciar si sase medici, retinuti

UPDATE: Seful Penitenciarului Focsani, de unde ar fi fost coordonata gruparea retetelor false, a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT.
Totodata, in acest moment, 13 persoane au fost retinute in acest dosar, in timp ce alte cinci?de persoane au fost puse sub control judiciar.?
In acest dosar au mai fost retinuti medicii Eugenia Muja, Mihaela Irina Mataranga, Elena Dumea, Cosmin Boldeanu, Paul Cretu si Vasile Sorica.
Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au emis ordonante de retinere pentru Liliana Sgircitu, administratorul firmei Ahmeya Pharm, prin intermediul careia erau decontate retetele false, alaturi de?Mirela Boboc, Gela Gavrila, Alina Gabriela Dragu, Andreea Baciu, Iolanda Ionica Serghiev si Cosetti Niculescu.
——–
UPDATE: Procurorii DIICOT au mai retinut trei persoane in dosarul retetelor false. In acest moment, noua persoane sunt retinute in acest dosar.?
De asemenea, alte sase persoane au fost puse sub control judiciar.?
——–
Dupa o noapte de audieri la DIICOT, sase persoane au fost retinute in dosarul retetelor false. Reteaua, care ar fi fost?coordonata din inchisoare de omul de afaceri Titus Zgarcitu, a fost destructurata, luni, in urma a zeci de perchezitii DIICOT.?
Audierile continua si la aceasta ora.?
Citeste si:?Coruptia din sistemul medical. Zeci de medici si farmacisti au decontat retete false de 9 milioane de lei
Procurorii au descoperit ca?ca gruparea era formata din 25 de membri, reprezentanti si angajati ai farmaciilor care activeaza sub sigla SC Ahmeya Pharm SRL si medici de familie sau medici specialisti (inclusiv oncologi) care isi desfasoara activitatea pe raza judetelor Braila si Constanta.
Membrii gruparii ar fi decontat, in mod fraudulos, in perioada 2011-2015, sume importante de bani din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. Valoarea prejudiciului estimat pana in prezent se ridica la 9 milioane lei.
Procurorii sustin ca informatiile initiale au conturat un grup infractional format din reprezentanti si angajati ai farmaciilor care activeaza sub sigla SC Ahmeya Pharm SRL si medici de familie sau medici specialisti care isi desfasoara activitatea pe raza judetului Braila, toti beneficiind de sprijin din partea unor angajati din cadrul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Braila.
Anchetatorii au descoperit ca, in anul 2009, Titu Sgircitu (in prezent incarcerat in Penitenciarul Focsani pentru infractiuni de violenta, fara legatura cu faptele cercetate in acest doar) a infiintat SC Ahmeya Pharm SRL, al carei administrator este sotia sa, Liliana Valentina Sgircitu.
Prin intermediul acestei societati, in complicitate cu medici si functionari din cadrul CAS Braila, farmacistii au decontat ilegal sume importante de bani, simuland eliberarea unor medicamente din stocuri scriptice in baza unor retete fictive, eliberate de medici specialisti sau de familie, valoarea estimata a prejudiciului fiind la acel moment de 1,8 milioane lei.
Astfel, in urma unui control efectuat de Camera de Conturi Braila la CAS Braila, pentru perioada 1 ianuarie 2011 – 30 iunie 2012, a rezultat un mecanism infractional conceput de Liliana Valentina Sgircitu, cu sprijinul medicilor specialisti oncologi Cosmin Boldeanu si Daniela Vasile, a medicilor de familie Paul Cretu si Vasile Sorica si cu suportul unor angajati ai CAS Braila, prin care au fost eliberate scrisori medicale in baza carora au fost emise prescriptii medicale fictive pentru medicamentul “voriconazolum”, ulterior aceste prescriptii fiind decontate de CAS Braila prin SC Ahmeya Pharm SRL, existand suspiciunea ca societatea a inregistrat operatiuni fictive de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *